Eventarium

Dit is een school project waar ik samen met internationale studenten met een groep van 6 aan gewerkt heb. Het project heet F.A.T. (Fusion of Art & Technology). Dit project hebben we in 10 weken in elkaar gezet. Mijn rol in dit project was de technische afdeling maar dan voornamelijk de Augmented Reality met Vuforia en Unity.

Concept

Enschede is een stad waar je samen met familie/vrienden naartoe gaat om samen tijd door te brengen en van elkaar gezelschap te genieten. Daarom willen wij een ervaring neerzetten wat connectiviteit representeert.

Het idee is dus om een low poly Augmented Reality ervaring neer te zetten met als onderwerp de events die plaats vinden in de parken van Enschede. Met de door ons gecreëerde markers kun je zelf je eigen event in elkaar zetten. We hebben een grote tafel in het centrum van Enschede neer gezet tijdens de expositie. Op deze tafel staat een groot beeldscherm. Voor dit beeldscherm kun je markers plaatsen. We hebben zo’n 50 markers gemaakt met ieder een eigen 3D model. De markers hebben 3 thema’s; Food Truck Festival, Kunst Festival en Kermis. Met een combinatie van deze modellen kun je je eigen event creëren. Als je tevreden bent met je event kun je er mee op de foto gaan en wordt deze op de website van Eventarium geplaatst.

Resultaten

Voor dit project hebben we de F.A.T. Teacher Award gewonnen. Dit houdt in dat de leraren hebben besloten dat ons project het beste was en het best paste bij de opdracht die we gekregen hadden. Ook staat dit project het hele jaar bij de open dagen van Saxion en ik en wat groepsgenoten staan er dan voor toelichting.

In de slider zie je hoe het concept tot stand is gebracht en een aantal test fases. Ook zie je hier een aantal resultaten van de events die gebruikers tijdens de open dag hebben gemaakt.

Deel dit project

Contactformulier

Jordy Stoltenbarg

Woonplaats: Neede – Gelderland

jordystoltenbarg1@gmail.com

 

Copyright © 2024

Alle rechten voorbehouden

 

Gerealiseerd door

Jordy Stoltenbarg